Fyysinen kohtaa digitaalisuuden

Cine-A:n Kruununhaan studiokokonaisuuteen kuuluu seitsemän metriä korkea ja noin 80-neliömetrin virtuaalistudio. Se muistuttaa perinteistä televisiostudiota, mutta mahdollistaa ihmisten, tai muiden todellisten esineiden ja tietokoneella luotujen ympäristöjen ja esineiden reaaliaikaisen yhdistämisen saumattomasti ulospäin näytettävässä suorassa lähetyksessä.

Virtuaalistudiossa aitoa kameraa liikutetaan 3D-tilassa. Ulospäin näkyvässä kuvassa se näkyy virtuaalikameran liikkeenä reaaliajassa eli virtuaalikameran kuva tottelee aidon kameran asetuksia: zoomausta, panorointia, kallistusta, sijaintitietoja jne.

Tämä on merkittävin ja näyttävin virtuaalistudion ero perinteiseen chromakey- eli greenscreen-studioon!

Kun elokuvatuotannossa käytetään perinteisesti niin sanottuja greenscreen-erikoistehosteita lähinnä videon jälkituotannossa, virtuaalistudiossa tietokonegrafiikka renderöidään reaaliajassa. Se poistaa lähes täysin tarpeen videon jälkituotannolle ja mahdollistaa teknologian käytön suorissa lähetyksissä.

Virtuaalistudio korvaa fyysiset studiolavasteet, minimoi sisustuskustannukset ja mahdollistaa reaaliaikaiset muutokset studion lavasteeseen. Etävieraat ja -esiintyjät voidaan kutsua virtuaalistudioon, mihin on helppoa lisätä esimerkiksi erilaista tuotesijoittelua.

Kannattaa miettiä omalla kohdalla, mitä kaikkea lisäarvoa ja yllätyksellisyyttä Cine-A:n studiopalvelut voisivat tuoda. Voit matalalla kynnyksellä tulla tutustumaan virtuaalistudioon Meritullinkadulle Helsingin Kruununhaassa.

Soita

040 0511 866