Kruununhaan kattojen yllä pyöritetään virtuaalistudiota, järjestetään kansainvälisiä virtuaali- ja hybriditapahtumia, tuotetaan videomainoksia, käsikirjoitetaan ohjelmatuotantoja, livestriimataan webinaareja ja paneelikeskusteluja ja äänitetään podcasteja.
Tänä vuonna 122-vuotias ”Kruununhaan linnaksi” kutsuttu Meritullinkatu 33 on vuosikymmenten varrella nähnyt läheltä maailman muuttumisen.
Vuonna 1900 valmistunut alkuperäinen rakennus oli kaksikerroksinen, kansallisromantiikasta innoituksensa saanut valtiopäivämies Claes Gripenbergin rakennuttama yksityistalo. Vuodesta 1914 lähtien rakennuksessa asui Ranskan Suomen suurlähettiläs vuoteen 1927 saakka, jolloin suurlähettilään perikunta myi kiinteistön teosofiselle Ruusu-Risti -järjestölle ja yksityiselle Kulmakoulu-säätiölle.
Menneinä vuosikymmeninä samoissa tiloissa on toiminut vapaamuurarijärjestön temppeli, teosofisen koulun jumppasali ja viimeiset 40 vuotta ammattiteatteri. Nyt lähes 600-neliömetrin seitsemän metriä korkeassa vinttitilassa toimii Cine-A:n täysiverinen tv- ja virtuaalistudio.
Cine-A:n kuvausstudioon kuuluvat noin 350-neliöinen iso studio, johon mahtuu vaikka pitkä catwalk muotinäytöksille, tai lavastus tv-sarjojen kuvauksille. Hulppea tila mahdollistaa esimerkiksi laajat monikameratuotannot ja kuvakulmat.
Noin 80-neliöisessä rajattomalla cyclorama-greenscreenillä varustetussa virtuaalistudiossa yhdistetään fyysinen ja virtuaalinen maailma, 3D-mallit, avatarit, oikeat ihmiset ja aidot esineet. Lisäksi podcasteja voi tehdä omassa äänieristetyssä tilassa.
Helsingin keskustasta tuskin löytää yhtä monipuoliseen tuotantoon kykenevää ja laadukkaaseen lopputulokseen optimoitua studiotilaa.
– André Noël Chaker: ”Helsingin paras videostudio”